La Constància - La Constància

Vaya al Contenido

Menu Principal

La Constància


QUI SOM?


     Durant la tardor del 2017 una colla d’amics pertanyents al grup fundacional de la Comissió de Festes Sant Martí ens vam reunir per buscar de quina manera podríem celebrar els 40 any de la Festa de Tardor. Vam estar treballant amb força idees i projectes, ens ho vam passar bé i vam decidir continuar amb el que feia 40 anys ens va bellugar, treballar per la cultura, les tradicions i per Cerdanyola.
     A Cerdanyola neix una nova entitat cultural. Ens vam constituir com a entitat el dia 1 d’octubre de 2018.


QUÈ ÉS LA CONSTÀNCIA

     Una associació que programa activitats per promoure la difusió de la cultura i el seu consum amb caràcter integrador a la ciutat. Allunyat d’una proposta merament comercial, vol ser un projecte sociocultural on hi tingui cabuda la diversitat de sectors socials i generacionals. Organitzem activitats culturals, recreatives, cíviques i festives de tota mena adreçades a tota la ciutadania.


PERQUÈ AQUEST NOM?

     L’any 1909 és va fundar a Cerdanyola la “Cooperativa Agrícola i de Consum La Constància”, la seva seu és el que avui coneixem com a supermercat  “cal Solanet”. A la planta baixa hi havia cafè i botiga de queviures, i el pis era destinat a sala de ball i teatre, l’any 1922 es va introduir una biblioteca. Va ser el primer Ateneu Popular.
     - Constància. Qualitat de constant, fermesa, infrangible (que no es pot trencar), la constància d’una amistat, d’una afició, d’un projecte.......
     - Factoria. De factor/factora. Persona/es que fa alguna cosa.
     En els moments actuals ens ha semblat del tot adient recuperar-ne, no sols el  nom, sinó també els valors.
     Arrenca així la història d’una nova entitat per una Cerdanyola més  plena.



QUE PRETENEM?

     La formació de valors tot enfortint el teixit associatiu amb caràcter solidari, de participació activa i que l’entitat sigui una escola de civisme i de treball voluntari. Tenim molt clar el rol transformador de la cultura. Entenem la cultura, doncs, com un agent essencial per a les polítiques de cohesió i inclusió, així com un motor de creació. Concebem les polítiques culturals des d’una òptica transversal, com un dels eixos bàsics del nostre preuat estat del benestar. Una aliada indispensable de les polítiques socials que anhela avançar cap a una societat més lliure, democràtica, arrelada i solidària.
     Tot això i més ho volem fer amb més gent i sobretot passar-nos-ho bé, fent xarxa.
     En resum, “La cultura, eina de transformació”.




 
 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal