Taula de patrimoni - La Constància

Vaya al Contenido

Menu Principal

Taula de patrimoni

Actes / Galeria de fotos > Any 2019


Taula de Patrimoni de Cerdanyola

     El dia 8 de març es creava a la ciutat, La Taula del Patrimoni.
     Les entitats fundadores son el CRAC, AFOCER, el GREC, els Amics del MAC i La Constància – Factoria Cultural. Coincidents en molts dels objectius, però totes tenim en comú la voluntat de treballar per recuperar la memòria històrica i preservar el patrimoni cultural i ambiental de la ciutat. Amb l’objectiu d’assolir una massa social que faciliti posar en marxa projectes més ambiciosos que dels que cadascuna d’aquestes entitats podrien desenvolupar de forma individual. És adir, sumar esforços per actuar com a interlocutor únic amb l’ajuntament en l’objectiu d’identificar el patrimoni cultural i mediambiental, detectant possibles riscos i amenaces, per vetllar per la seva preservació i treballar coordinament per a la seva recuperació.
     Les prioritats que com a Taula s’han fet arribar a l’ajuntament son:  
     La protecció del patrimoni del Cementiri de Cerdanyola
     Revisió, actualització i seguiment del catàleg del patrimoni de la ciutat
     Revisió i replantejament del personal dels museus
     Increment recursos destinats als museus
     Desenvolupar el projecte del "Parc Arqueològic del Riu Major"
     Recuperació dels edificis patrimonials del centre de la ciutat. Torre Vermella, Ca n’Ortadó i Can Llopis.
     Seguiment dels arxius d’0bres  i documents dels nostres comtemporanis
     Conferència "Present i futur del nostre passat" del 6 d’abril
     Aquesta conferència es va fer al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, va anar a càrrec del seu Director, en Joan Francès Ferrer. Cal deixar constància  a la importància que va tenir sobre els assistents tot el que va explicar en Joan Francès, molta de la gent allà present desconeixia completament el que tenim i sobretot el que podem tenir. Especial atenció va ser quan en JF va explicar les darreres troballes fetes per GEO localització a les zones de la Vall de les Feixes i al terreny municipal de Can Castelló, localitzats diversos forns i domus de la època romana segles I-III dc. Especial atenció també va merèixer el coneixement del que pot ser en un futur el "Parc Arqueològic " que aniria dels límits de les Feixes fins a Can Xercavins.
     Ens trobem que a Cerdanyola en quan a Patrimoni, tenim: ibèric, romà, medieval, modernista, barroc.......
     Ressaltar que en aquesta conferència van assistir 97 persones, i aquesta va tenir una durada de 90 minuts, no es van fer pas llargs. Per tant, ho considerem com un èxit de participació.

 
 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal